13.4.12

Oh My Ghee!


First trial of home-made ghee. Remember this post?



Well, my new inspirational source had just introduced me to ghee some days before. I tried and have been using it ever since. And on a daily basis! Perfect everywhere, anywhere. You can even put it in a little jar and take it with you on a flight, camping, etc., for THREE months without refrigeration. Amazing! One year in the fridge though.

Half a kilogram of unsalted butter will suffice for a year.

2 comments:

Carla said...

uauuuu obrigada pela partilha! Adorei conhecer esta "manteiga"? Será que foi este ingrediente nórdico que ficou esgotado na altura do Natal? Ouvi qualquer coisa sobre isso!
Gostava de experimentar, consegues-me descrever o seu sabor?
bjo, estou a amar as tuas aventuras na cozinha, e as fotos como sempre :)

Lucífera said...

Queria Carla, o ghee não tem nada de nórdico. O que esgotou na Noruega, pouco antes do Natal, foi mesmo a manteiga =)
Ora, sabe a uma margarina e cheira a croissants. Indescritível, a sério =)
Ainda bem que estás a gostar, fico contente. Tenho a dizer que foste um bom incentivo =)